WARSZTATY KULINARNE – Profesjonalne komponowanie dań z produktów lokalnych w agroturystyce

Opublikowano 13 listopada 2014

Serdecznie zapraszamy na bezpłatne warsztaty kulinarne pod okiem renomowanego szefa kuchni Pani Ewy Bałdyś-Jakuć, które odbędą się w dniach 24, 25, 26 i 28 listopada 2014 r. w profesjonalnym studiu kulinarnym „Atuty” w Białymstoku.

Z roku na rok obserwujemy wzrost zainteresowania turystów wyjazdami kulinarnymi. Dobra kuchnia potrafi przyciągać smakoszy z całego świata, zwłaszcza, iż nie jest możliwe poznanie miejscowej kultury bez zasmakowania tradycyjnych specjałów. Wychodząc naprzeciw tym trendom Podlaska Regionalna Organizacja Turystyczna oraz Sekretariat Regionalny Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich województwa podlaskiego zapraszają na bezpłatne warsztaty kulinarne pn. „Profesjonalne komponowanie dań z produktów lokalnych w agroturystyce”.

Warsztaty skierowane do przedstawicieli kwater agroturystycznych oraz osób związanych z turystyką wiejską, będą okazją do poszerzenia wiedzy o regionalnych tradycjach kulinarnych, a także do zdobycia praktycznych umiejętności w przygotowaniu potraw charakterystycznych dla naszego regionu. Spotkania warsztatowe poprowadzi finalistka wielu konkursów gastronomicznych, renomowany szef kuchni oraz wielbicielka kuchni ekologicznej Pani Ewa Bałdyś-Jakuć. Warsztaty odbędą się w profesjonalnym studiu kulinarnym „Atuty” w Białymstoku w czterech różnych terminach:

  • 24 listopada 2014 r.
  • 25 listopada 2014 r.
  • 26 listopada 2014 r.
  • 28 listopada 2014 r.

Celem planowanych warsztatów jest przede wszystkim zwiększenie roli produktów lokalnych w żywieniu turystów korzystających z usług agroturystycznych, rozwijanie kulinarnej kreatywności oraz unowocześnienie tradycyjnej kuchni polskiej, co przyczyni się do promocji naszego regionu, jego kulinarnego dziedzictwa oraz wzrostu ruchu turystycznego.

Zainteresowanych udziałem w warsztatach prosimy o przesłanie karty zgłoszeniowej do dnia 20 listopada 2014 r. do godz. 12:00
– na adres e-mail: zuzanna.pogorzelska@podlaskieit.pl,
– faxem na numer: 85 743 54 08 lub
– pocztą na adres: Podlaska Regionalna Organizacja Turystyczna ul. Malmeda 6, 15-440 Białystok.

O możliwości udziału decyduje kolejność nadsyłania zgłoszeń. Osoby zakwalifikowane zostaną poinformowane telefonicznie. Organizator zastrzega sobie możliwość zmniejszenia liczby uczestników z jednej instytucji/gospodarstwa w przypadku ograniczonej dostępności miejsc.

Szczegółowych informacji udziela Pani Zuzanna Pogorzelska (tel.85 653 77 97, fax: 85 743 54 08, e-mail: zuzanna.pogorzelska@podlaskieit.pl).

Karta zgłoszeniowa – warsztaty kulinarne.

Czy wiesz że…

31 maja w Polsce obchodzony jest jako Dzień Bociana Białego.

Pozostałe aktualności

Archiwum aktualności